Pörög az élet!
2017. szeptember 19. írta: CoachCo

Pörög az élet!

Pörög?

dsc_0357.JPG

Vannak dolgok, amiket megold az élet nélkülünk és utólag csodálkozunk, nekünk ez miért nem jutott eszünkbe? Miért nem gondoltunk rá korábban? Milyen felesleges volt idegeskedni rajta!

Van például ez a piros labda, ami három évvel ezelőtt beleesett a medencébe, bekúszott a csobogó alá és azóta rendületlenül pörög. Szegény, tavaly még télen is kinn maradt, párszor belefagyott a vízbe, tavaszra megszürkült és gondoltuk, kuka lesz belőle. Aztán beüzemeltük a csobogót, a labda gyorsan 'bement' a helyére, kiszínesedett újra és az idei nyarat is végigpörögte. Tényleg, szinte már családtag... Nem emlékszünk már honnan van, ki gyárthatta, de nagyon jó minőség!

Mielőtt megszólna bárki, ilyen pazarlóan bánunk a vízzel (egy idős rokon azt gondolta, folyamatosan friss víz folyik bele a rendszerbe, hát NEM! ugyanaz forog körbe...), csak mondom, párszor már jó szolgálatot tett, amikor valami gikszer miatt nem volt víz (persze nem ittuk meg, de a fürdőben, WC-ben tökéletes volt), illetve olyan is volt, hogy kilocsoltuk. A csobogás hangja pedig nagyon megnyugtató. Ezt a szomszédaink is mindig megerősítik, ők is nagy kedvelői a mi csobogónknak. Ugyanakkor, arra is rájöttünk, labda nélkül már túl hangos lenne. Ez a drága piros labda!!

Szóval, ezzel azt szerettem volna mondani, hogy a dolgoknak mindig több oldaluk van, érdemes megvizsgálni a fontos kérdéseket többféle szempontból és örüljünk annak, ha valamit nem nekünk kell megoldanunk, megoldódik helyettünk. De értékeljük azt is! Sőt, azt külön értékelhetjük, ha nem a mi energiánk, pénzünk, időnk ment rá!

Tudjátok, szokták ajánlani, este gondold át a napodat, nézd végig, mi minden jó volt benne, miért vagy hálás aznap. Kicsit macerás, este álmosan nem biztos, hogy eszünkbe jut, de például annak, aki nehezebben alszik el, vagy gondjai vannak, azok számára jó ötlet lehet. Kipróbálni tényleg érdemes!

Mindenesetre mi már gondolkodunk a labda örökbefogadásán...a szomszédékat meghívjuk keresztszülőknek.

(ez már lehet, hogy erős?...)

Ne stresszeljetek, ne idegeskedjetek, engedjétek a dolgokat alakulni maguktól is, viszont ha úgy érzitek, dolgotok van a témával, akkor ne halogassátok, csináljátok. A legjobb, ha eldöntitek, mi az, ami már nem tűr halasztást, amiben muszáj lépni, és mi az, amit inkább lehetne hagyni. Különösen, ha nem (csak) rajtatok múlik. De a döntés fontos, és az, hogy elinduljatok valamerre.

Ehhez - a kezdéshez, újrakezdéshez kapcsolódóan - én most indítok egy programot, ha megmozdít benned valamit, jelentkezz!

Ha kérdésed van hozzá, kérdezz itt:

email:   koskovics.eva@kokart.hu

 

Szép napokat!

 

Koskovics Éva

közgazdász, coach

www.kokart.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://coachco.blog.hu/api/trackback/id/tr8112877448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása